HTML

Népnevelő

...és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.

Friss topikok

  • bng: Valami hasonlóra gondoltam én is, nevezetesen, hogy akiknek a maslow-i piramis alján található szü... (2009.11.29. 23:36) Miért nem hal ki a hülyejobber
  • Italboltos Sanyi: Nos, egy hetet kibírtunk, főleg, hogy egy napra én is kimentem. Vasárnap a Népszigeten meg Újpest... (2009.08.18. 11:18) Sziget a szárazföldről

Sziget a szárazföldről

2009.08.17. 00:40 :: szalkasgerenda

Ilyenkor, ha Kaszásdűlőn laksz, és mégsem mentél el otthonról, sokan kérdezik: és hogy bírod? Jelentem egyre jobban. A Sziget nem csak arról szól Óbudán, hogy van egy kis zaj. Viszont van előrelépés. Évről-évre körültekintőbb a szervezés. Van alkalmazkodás és változtatás. Ritka jelenség ez kérem.

Már a nulladik napon csodálkozni kezdek, hogy viszonylag csend van. A Tankcsapdát még együtt lehetett itthon énekelni a tömeggel, de azóta tűrhető a moraj. És kb. 11-kor tényleg vége. Persze a hétvége jobban alá van húzva, de tavaly még volt, hogy nem lehetett aludni. A HÉV sikításokért viszont nincs bocsánat.

Első nap hazafelé a Margit hídnál már előre készülök, hogy ha a második HÉV-re sem tud lábbal berugdalni a diszkrétes, és rámcsukni kézzel az ajtót, akkor megyek majd busszal. De nem, ...kényelmesen utazunk. Kocsival ilyenkor csak a legbátrabbak kelnek útra. Vagy lehorgonyoztál az n-2. napon, vagy parkolhatsz este az óbudai temetőnél. Idén viszont a várakozásokkal ellentétben nem parkolt bele senki a játszótéri homokozóba, sőt szabad a füves terület, nincs már dugó a járdán, és hihetetlen, de szombaton este 6-kor meg tudtunk állni a saját házunk előtt. Büntetnek és szállítanak is bőszen a rendőrök. Persze mikor a helyéről kiszorult ittlakóval teszik ezt, az már nem akkora mulatság.

Sokkal több a rendőr, cirkálnak mindenfelé, gyalog, kocsival, padon ücsörögnek, és este az ő vihogásukat hallom be az ablakon. Idill. Jöhetnének minden nap. Öröm nézni, hogy vannak, tudnak lenni elegen, mert amikor csak úgy polgárilag hívjuk őket, akkor büdös idejönni azt a három utcát a kapitányságról. De most kivonultak, vannak akik buzgón állítják meg az autósokat, mások mellett viszont 20 méterre kiabálta a néger bringásnepper, hogy "gúd kvaliti, gúd materiál".

Általában elég normálisnak tűnnek az egyenruhások, előzékenyen terelgetnek a közrendőrök a zebránál, a szárazföldön még az inkálosok is emberinek tűntek (nincs már fekete pólójuk sem, szóbaelegyednek a hajléktalanokkal is), a BKV ellenőrök mosolyognak, és az átjárónál ügyelő mininácitiszthelyettes (150cm, félrefésült szőke) sem pattog már idén olyan akkurátusan a zárószalaggal.

Szombat reggel 8 óra, Mozaik utca. Itt csap meg először a feszt-pöce szag. Ilyenkor az előző években már a felüljáró alatt rég érezni lehetett a "hangulatot". Részben úriasodik a közönség, részben pedig inkább a BMW kereskedés kerítésén pisálnak be, ami némi igazságszolgáltatás az örökös éjjeli órákon át tartó riasztókiabáltatásért. Míg leér az ember a parti bicikliútra, ki kell kerülni néhány járdánalvót, de a lakótelepet ellepő, játszótérre hányó, kapualjba szaró, éjjelnappali előtt sátrazó, csak tarhálni jövő, csúzdafelégető,  gyerekriogató szigetelők nagy részét beszippantotta az Auchanparkoló. Na ott viszont reggel nem látszik a szeméttől a fű a környezettudatos vendégeknek köszönhetően. Viszont minden reggel van takarítójárat, 5 narancssárga láthatóságis serényen vakarja össze a terepet, őket 2 citromsárga láthatóságis smasszer kíséri. Ők felügyelik a munkát. Ez majdnem olyan jó, mint az építőiparban, csak ott még fordított a néző-dolgozó arány. A két citromsárga nínnye borzasztóan élvezi, hogy mintegy közzépvezzetőői pozícióban hangosan oszthatja a dolgozókat. Országlenyomat. Elnézve/elhallgatva őket nagyon hiányzik minimum egy törölköző, amivel azonnal kurvamesszire lehet stoppolni innen. Na de ami fontos, hogy takarítanak. A K-híd és az Auchan között legalábbis biztos.

Ezen út egy 200m-es szakaszára 80 autó parkolt le, ebből 80 külföldi rendszám. Jellemzően az itt járókelők között is alig volt magyarul beszélő. Úgy tűnik a fesztiválozó nemzetiségétől függetlenül jogának és/vagy kötelességének érzi a közútra szemetelést. Ebben legalább hozzuk az eu nívót. Hasonlóan, a fesztivál dress code sem más a hazai és a külföldi szigetelőknél. Itt legalább nem lehet olyan könnyen kiszúrni a prolimagyart, mint mondjuk egy londoni reptéren.

Azért akadtak sajnos bőven olyanok, akik szégyent hoznak az országra, óbudára, a Szigetre. Augusztusban Óbudán egy nagy vendégség is zajlik, ahol mindkét félnek tudni kell viselkedni és elviselni is.

Reméljük idén a Főváros nem különíti el azt az összeget amit a Sziget Kft. fizet a Főkert-nek a park rendbehozataláért és kb 1,5-2 hónap múlva viszontlátjuk a szigetet a maga valójában.

 

Azt egyébként értette valaki, hogy miért kiabáltak a cigányasszonyok, hogy "jegyet veszek"?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nepnevelo.blog.hu/api/trackback/id/tr411314104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amanitin2 (törölt) 2009.08.17. 21:36:01

"Azt egyébként értette valaki, hogy miért kiabáltak a cigányasszonyok, hogy "jegyet veszek"?"

szerintem ki akartak rabolni valakit

Roltii 2009.08.18. 09:33:36

nem értek egyet. A 0-1-2 nap halk volt, utána megint hangos. Nem értem római és csillaghegy között a HÉV mellett miért kell hallgatnom. Csak akkor hallgat el, mikor a hév elnyomja a zaját hajnali 2-kor... Eleve, miért kell, hogy Békás felé is menjen éjszaka? Arra ott a 923-as, bőven elvinne annyi embert...Ha meg nem, akkor +1 busz óránként és kész...
A parkolás tényleg normalizálódott, legalábbis úgy tűnt.
Az, meg hogy kin mennyire látszik hogy magyar, az egy vicc. Szerintem az EU szennye jön ide bulizni, nem hiszem hogy nagy országépítés lenne, hogy idejön 8000 holland betépni meg egy adag francia aquaparkot rongálni...

szalkasgerenda 2009.08.18. 10:41:07

@Roltii: Igaz, hogy főleg Észak felé állnak a hangszórók a nagyszínpadon (régen úgy volt), de a koncerteknek ott 11-kor vége. Attól elhiszem, hogy hallani.
Hát nem kellene szemétdombnak lenni, akkor kevesebb "szenny" jönne.

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2009.08.18. 11:18:27

Nos, egy hetet kibírtunk, főleg, hogy egy napra én is kimentem.

Vasárnap a Népszigeten meg Újpesten a gyomromban lüktetett a basszus, és a Tímár u. legvégén (Bécsi út) levő lakásomban üvöltött a FNM.

Ja, és esetleg megpróbálhatnának legalább egy szimbolikus gesztussal fákat ültetni.
süti beállítások módosítása