HTML

Népnevelő

...és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.

Friss topikok

  • bng: Valami hasonlóra gondoltam én is, nevezetesen, hogy akiknek a maslow-i piramis alján található szü... (2009.11.29. 23:36) Miért nem hal ki a hülyejobber
  • Italboltos Sanyi: Nos, egy hetet kibírtunk, főleg, hogy egy napra én is kimentem. Vasárnap a Népszigeten meg Újpest... (2009.08.18. 11:18) Sziget a szárazföldről

Kötél helyett állami támogatást a terepmotorosnak

2009.08.31. 19:15 :: szalkasgerenda

 

Elég nehéz megemészteni, hogy amíg te nappal dolgodat végzed, géped vezeted és hajtod magad, s embert gyógyítasz s gyereket tanítsz, addig van, aki jó ötletnek tartja, hogy madárfüttyös erdei ösvényeken dübörögjön a hangosra fabrikált terepmotorjával, vagy kvadjával. Én nem értem kik ezek, és honnan nőttek elő, miért nem sikerül nekik oly sok minden, amit így kellene kompenzálni, de főleg azt nem, miért nem fér bele az 50 köbcis kisimított agyukba, hogy ez a tevékenység káros. Ettől persze nem feltétlen gondolom, hogy alantasabb sorban ragadt lényüket fejvesztéssel kellene sújani. Más kártevőkkel is együttélünk, hátha ők is részei valami emberi értelem elől rejtve maradt egyensúlynak.

Egy Kaposvár melletti erdőrészletben az erdei utat keresztező drótköteleket feszítettek ki, hogy ezzel megbosszulják, illetve megakadályozzák a motorosok (és ezzel sajnos a kerékpárosok, lovaglók) rendszeres ámokfutását. Felelőtlen önbíráskodás. A rendőrség és az önkományzat tehetetlen. Várjunk csak, miért is?? Ja, hogy mert ez egy magánterület, és a tulajdonosnak, illetve használónak, nem tetszett, hogy nem veszik figyelembe a tábláját, és szétzúzzák a területét. Nahát. Nem tudom, ki mit szólna, ha a saját kertjét ásná fel minden reggel hajnali fél négykor egy kvados meg egy terepmotoros, vagy teszem fel az ő gyerekét ütnék el a vasárnapi kirándulás alatt.

Hóó, persze egyből kicsattant a botrány arról, hogy ez egy intoleráns barbár ország, sőt hogy paprikásodjék a hangulat, ez az egész igazából békés családi biciklisták elleni merényletnek indult. Azonnal hőzöngeni is kezd (egyébként érthetően) a biciklis, meg a pattanása és felzördül a liberális értelmiség. Na akkor van baj.

Pedig ez az eset mégcsak nem is az "áramot vezetek a kerítésbe, nehogy ellopják az uborkámat". Ez az az eset, ami majd még csak lesz. Özv. Asztalos Jánosné Margitot (68) 4 év felfüggesztett börtönre ítélik, mert kolompár bredpitt (13) és húga dzsenifer (8) 6 napra kórházba kerültek, miután felfalták a szomszéd Margitkanéni kertjéből lopott frissen permetezett szilvát. Az asszony gondolhatta volna, hogy veszélyezteti a környéken lopásról elhíresült gyerekek egészségét.

Hol marad a liberális ömlengés akkor, amikor arról van szó, hogy az ember a saját megvásárolt területén mit csinálhat meg mit nem. Vagy kit engedhet be, meg kit nem. Vannak akik a kocsmaajtóra is kiírják, hogy a vendéglő tulajdonosa megválogathatja a vendégkörét. Tehát, ha odamész büdösíteni, meg ordibálni, akkor elküld. Ha nem mész, rendőrt hív, de ha a rendőr épp nem jön (pedig amúgy de szokott), akkor megoldja maga. Persze nem szép, ha levágja a fejedet, ebben egyetértünk.

Továbbra sem érthető, hogy úgy általában egy erdőben, pláne természetvédelmi területen ( a somogyi eset nem védett területről szól) mit keresnek száguldozó motorosok, de pláne mit keresnek akárkinek a magánterületén.

Betelefonál a rádióba reggel Balázséknak "motoros de bringázni is szoktam" -(bruhaha)- Zsolti. És frankón előveszi a sértődött kisebbségi szöveget, hogy ők tisztában vannak vele, hogy amit csinálnak, az tilos, de nem tudnak mit tenni, hiszen (beszarsz:) az állam nem biztosítja a  feltételeket ahhoz, hogy ők legálisan gyakorolhassák a hobbijukat. Namost EZ mi?

Mert az, hogy az állam a társadalmilag széles körben elfogadott és hasznosnak ítélt (egészségmegörző, nem környezetkárosító) szabadidős tevékenységeknek helyet biztosít az adónkból, épít teszem fel erdei tornapályát, azt még értem, de hogy tartsunk karban erdőséget kvadoknak és motoroknak azt nagyon nem. Még csak azt sem, hogy jelöljünk ki egy területet...akár a Holdon pl....milyen alapon. Világos, remélem, hogy ha nekem a menthetetlen hülyék térdenlövése a hobbim, akkor arra nem jár pénz meg terület az államtól. Sőt egyesek nyílván károsnak találják majd ezt a tevékenységet. Ne adj' Isten elküldenek majd a picsába, ha rádióban sírok a jogaimért.

Hobbitok van, Zsolti? Vegyetek telket! Írjátok ki, hogy magánterület. Aztán nehogy valaki besétáljon hozzátok, és felháborodjon, hogy itt milyen veszélyes elemek vannak az egyszerű ártatlan gyalogosokra nézve. Úgyhogy ti is szépen kiírjátok majd, hogy itt mi motorozunk, a somogyi erdőtulajdonos meg kiírja szépen, hogy ő meg itt drótokat feszít ki.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nepnevelo.blog.hu/api/trackback/id/tr601350848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása